20 май 2018 г.

Лимонови пилешки бутчета с риган

   Едно свежо, вкусно и апетитно предложение за пилешки бутчета с картофи, риган и розмарин. 

Продукти:
пилешки бутчета
картофи
1 лимон
1 ч.ч. бира
морска сол, пипер меланж, 
пресен риган, пресен розмарин, олио



   Пилешките бутчета се измиват и подсушават. Посоляват се, поръсват се с пипер меланж и се поливат със сока на 1 лимон. Ако лимонът е по-голям и сочен, може и половин. Добавят се нарязан на ситно риган и малко розмарин. Бутчетата се завъртат  така, че подправките да се разпределят от всички страни на месото. Прибират се в хладилника и се оставят да престоят поне час, за да поемат добре аромата на подправките.

 Картофите се обелват, измиват и нарязват на парченца. Посоляват се добре и заедно с бутчетата се прехърлят в намазнена тавичка. Долива се маринатата от месото, малко водичка и чаша бира. Ястието се пече във фурната на 220 градуса. Паднесете с чаша студена бира и добър апетит! 

3 коментара:

  1. Чудесни бутчета с картофки Радост.Обичам много лимоновия аромат затова използвам всяка подправка, която мирише на лимон - маточина, лимонова трева, лимонов босилек, лимонова мащерка.Чудесни ястия се получават.
    Поздрави и успешна седмица !

    ОтговорИзтриване
  2. Много са апетитни, Радост! В последните години и аз наблягам на ригана при пилешкото месо, но ще пробвам и с лимон :) Тази комбинация съм я пропуснала.
    Поздрави на теб и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Струва си да се опита:) Поздрави и на теб, Пепи!

      Изтриване