14 януари 2018 г.

Печени чушки с яйца

   Една ароматна гозба, която със сигурност ще ви накара да преглъщате над котлона, докато я приготвяте. Семпла, непретенциозна с продуктите си и както аз обичам да казвам "Нещо простичко, което пълни душата". Освен това, винаги може да ви спаси вечер, когато искате да спретнете нещо бързо и вкусно. 





Продукти за 4-5 порции:
15-16 бр. печени обелени чушки
5-6 стръка пресен лук /може и праз/
8 яйца
1 шепа натрошено сирене
олио, сол, черен пипер, 
  
   Печените чушки се нарязват на парченца. На дъното на тиган се налива малко олио и когато се загрее се прибавят чушките. Запържват се леко, колкото да се поизпари водата в тях и да заухае на печена чушка. Добавя се нарязаният пресен лук, задушава се за кратко, овкусява се с подправките, след което се изсипват и яйцата. Ако не разполагате с пресен лук, може да приготвите ястието и с праз. Аз лично в случая предпочитам свежестта на пресния лук, а и благодарение на меката зима досега, разполагам с такъв - прекрасен, свеж и абсолютно чист от всякакви изкуствени торове и препарати.


   След като се добавят яйцата, се разбърква, прибавя се натрошеното сирене и се готви, докато се втвърдят яйцата. Това е - бързо, лесно и вкусно! Единственото, което липсва е чаша вино и филийка хубав домашен хляб. Добър апетит!

2 коментара: