25 септември 2016 г.

Бърза закуска - пица на филия

   Нещо бързичко и лесно, което много се харесва у дома и често се приготвя. Подходящо е както за почивните дни, когато хем на човек му се хапва нещо топло и ароматно, хем се е поуспал или не му се занимава със сложнотии, така и закуска през седмицата. Много удобно е да се приготвят вечерта филийките и сутрин само да се запекат, докато децата се приготвят за училище. Досега никой не е отказал тази закуска, колкото и да му се спи сутрин:) 


Продукти:
хляб
масло
телешко филе
чушка
маслини
лук
сирене
варено яйце
кашкавал


   Продуктите, които съм посочила са конкретно за закуската от снимките. Както за всяка пица могат да се използват всевъзможни продукти, според наличностите в хладилника и фантазията. Може, докато приготвяте някое ястие да си отделите парченце чушчица, лукче... Необходимите количества от продуктите за няколко филии са много малко.
   За пригатвянето няма нищо специално за обяснение. Филийките се намазват с масло и лютеница, а отгоре се нареждат останалите продукти. Наресва се с кашкавал и се запича за няколко минутки на парти-грил или във фурната. Може да се наръси с пресни подправки и да се поднесе с любимо сосче - млечно, чесново, горчица, майноза.... Няма бъркане, няма месене, няма цапане! Добър апитит! 




2 коментара:

  1. Радост,
    много бърза и лесна закуска, дори и вечеря.Но често нямам дори и наличните продукти.По - опростени сандвичи правя.Но твоите са богати и вкусни.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Ели! Често с по-малко и по-простички неща резултатът е съвършен. Подобни сандвичи могат да се направят от всичко! Хубав ден от мен!

      Изтриване