6 април 2015 г.

Бисквитени бонбони

   Някак неусетно вемето отлетя и ето, днес ви черпя за първата блогогогодинка с домашни бисквитени бонбони. Една годинка, изпълнена с много спомени, много емоции и много новости, сред които и това местенце, в което реших да споделям с вас ястията от нашата трапеза. 
 Тези бонбони са много разпространени, бързи и лесни и са на основата на рецептата за сладък салам.  



Продукти:
1 голям пакет обикновени бисквити 
150 г масло
150 г шоколад
50 г пудра захар
коняк или есенция ром

За украсата:
шоколад
запечени смлени орехи
шоколадови пръчици

За пълнежа:
орехи
лешници
червени боровинки




   Бисквитите се смилат фино в блендер и се смесват със захар. Маслото се разтопява и се излива при бисквитите. Ароматизира се с коняк или есенция ром. Аз предпочетох да не слагам алкохол, заради децата. Шоколадът се разтопява на водна баня и също се прибавя към останалите продукти. Всичко се омесва добре до получаването на хомогенна смес


   Оформят се топченца с ръце, като в средата на всяко бонбонче се слага  парченце запечен орех, лешник или червена боровинка. Готовите топченца се потапят леко в разтопен шоколад, след което се овалват в орехи или шоколадови пръчици. Оставят се да стегнат. Да ви е сладко!

  

3 коментара:

  1. Честита блогогодинка! Много рецепти и вдъхновение! Чудесни бонбони за почерпка, вчера изядохме нашите:)

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасен повод,Радост!Благодаря ти за чудесните бонбончета!

    ОтговорИзтриване
  3. С удоволствие ще се почерпя от вкусните бонбони и ще ти пожелая от сърце още дълги години да радваш хората със споделените си рецепти! :)
    Поздрави, Радост!

    ОтговорИзтриване