12 януари 2015 г.

Картофи с 3 вида сирена и кашкавал

   Тези златисти картофки са много лесни за приготвяне, а са така наситени с аромати, че още докато се запичат във фурната, всички започват да се въртят нетърпеливо в кухнята. Продуктите не съм ги измервала като грамаж, тъй като всичко е въпрос на предпочитание, а и наличност в хладилника:)


 

Продукти
ок 1-1,5 кг картофи /според тавичката/
2 скилидки чесън
краве сирене
синьо сирене
3 триъгълничета топено сирене
2 яйца
квасена смената
сол, олио, черен пипер, масло
кашкавал за поръсване



   Картофите се сваряват предварително, заедно с корите. След като се охладят, се обелват и нарязват на кубчета. Скилидките чесън се счукват, сирената се настъргват и се прибавят към картофите. Добавят се и подправките. Трябва да се внимава със солта, тъй като синьото сирене е доста солено и дори и кравето сирене да е обезсолено, лесно може да се прекали. Всичко се обърква добре и се изсипва в намазана с масло тавичка. Полива се със заливка от разбитите яйца и квасена сметана. Ако сосът стане прекалено гъст може да се добави малко кисело мляко или водичка. Ястието се запича във фурната на 220 градуса. Когато е готово се поръсва обилно с кашкавал и се връща във фурната да се дозапече. Задължително се предлага с чаша вино:)



4 коментара:

  1. От сутринта да му тръгни на човек на такива апетитни гледки, как ли ще свърши деня? :) Много вкусно, Ради, мога да си хапвам от тези вкусни картофки по всяко време, толкова обичам, а тези изглеждат изключително вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. с толкова сирене няма как да не са вкусни :)

    Много апетитно предложение, Радост!
    поздрави и хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, Ради, на това руснаците му казват "объедение"! Т.е. нещо необикновено вкусно!
    Страхотно предложение, което непременно ще направя у дома - ами че то съдържа все мои любими продукти!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. О, какъв разкош! Апетитност от където и да го погледнеш! Поздрави!

    ОтговорИзтриване