4 септември 2014 г.

Мусака с тиквички

   Почти липсващото лято тази година си има и своите предимства. Тиквичките направо полудяха и не са спрели да раждат в изобилие. Ето и един по-здравословен вариант на мусака, който приготвих без запържване на продуктите. 


Продукти:
500 кайма смес  
2 средно големи тиквички
1 морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 домат
1 коф. кисело мляко
2 яйца
сол, черен пипер, персен магданоз


  

 Всъщност приготвянето съвсем не отнема много време. Тиквичките се обелват и нарязват на кубченца. Лукът и чесънът също се наситняват, а морковът и доматът се настъргват на ренде. Всички зеленчуци се размесват много добре с каймата. Овкусява се със сол и черен пипер, долива се малко вода и се изпича във фурната на 220 градуса. Когато тиквичките омекнат, се залива със смес от разбито кисело  мляко и яйца.  Поръсва се с нарязан на ситно магданоз, а може да се поднесе и с кисело мляко. Добър апетит!



2 коментара:

  1. Чудесна мусака Радост, аз много я обичам, а твоята е толкова апетитна ! Поздрави :)

    ОтговорИзтриване